malinstenberg.blogg.se

En blogg om mitt liv som reseledare nånstans i världen

För fulla muggar!

Publicerad 2013-11-30 23:20:42 i Allmänt,

Då har jag varit här i 3 dagar på Teneriffa och det känns fantastiskt bra! I Torsdags när jag kom så öste regnet ner och vi hade teamday. Jag fick då åka från flygplatsen direkt hem och lämna väskan för att sedan åka direkt till ett spa och vara där samt träffa mitt team. Helt okej start på guidelivet.
I fredags hade jag min första arbetsdag och vi var då uppe på vulkanen Teide. Jag som trodde jag hade lämnat kylan i Sverige åkte upp i shorts och piké till toppen. Det fick jag ångra då det var -2 grader kallt. Spanjorerna skakade på huvudet och sa att jag var loco (galen). Nästa gång ska jag ha mer kläder på mig!
Idag har jag också varit på utflykt. Denna gång så åkte vi en mindre ötur på väster-sidan och fick uppleva utsikt som var helt fantastisk i mascadalen. Guideningen var på danska och jag måste säga att jag mer eller mindre börjar förstå danska. Inte så konstigt kanske när jag nästan bara umgås med danskar. Det var i alla fall en riktigt fin utflykt, dock inget för den som lätt blir åksjuk.
Det tar otroligt mycket på krafterna att matas med så många nya intryck och veta att man måste lära sig så mycket på så kort tid. Nästa gång jag åker på de här utflykterna kommer det troligtvis vara jag som guidar. Läskigt och fantastiskt spännande!
Imorgon ska jag studera området Los Cristianos och Las Americas till fot = 8 timmars promenerande, så det är nog hög tid att gå och lägga sig.
Lägger upp lite bilder på den fina utsikten från mascadalen imorgon.
 
Ha en fin kväll!

On the road again!

Publicerad 2013-11-27 13:48:55 i Allmänt,

Då har dagen äntligen kommit.. igen kanske man ska säga. Dagen innan äventyret börjar, fast denna gång på riktigt! Imorgon lyfter planet kl 7.15 mot Teneriffa. Redan ikväll bär det av mot arlanda för att få sig lite sömn och slippa åka bil halva natten. Jag ska bo på ett hotell som är ett gammalt flygplan så det ska bli väldigt spännande.
Väl nere på Teneriffa så kommer jag dela lägenhet med en dansk tjej som heter Amalia. Det känns kul och lite läskigt att dela lägenhet med en dansk. Jag hoppas verkligen att jag lär mig danska snabbt för just nu förstår jag typ 30% av samtalen. I´ll keep you updated ;) Imorgon ska även mitt team ha teamdag så det passar ju hur bra som helst att jag får träffa alla jag kommer jobba med redan första dagen. 
Det känns så otroligt skönt att det äntligen är dags att åka.
 
Nu börjar mitt äventyr!

Hemma i kylan!

Publicerad 2013-11-01 12:07:55 i Allmänt,

Det blev en lite oväntad vändning på guideresan. Utbildningen är nu klar och jag har blivit placerad i Teneriffa i vinter. Riktigt nöjd med destinationen men min tjänst kan diskuteras.. Jag får helt enkelt ge det en ärlig chans. Men nu är jag alltså hemma i Sverige igen för att invänta högsäsongen på Teneriffa. Eftersom Egypten inte är öppet än så har de som skulle åkt dit fått åka till våra destinationer så länge. Men den 28e lyfter planet åter igen mot Kanarieöarna. Det känns som att det kommer bli 4 långa veckor här hemma i Sverige men men lika bra att försöka samla på sig så mycket julstämning som möjligt.

Nu ska jag upp till Stockholm en sväng och gå på Abba museet. Slänger upp lite bilder från de senaste dagarna imorgon!

Om

Min profilbild

Malin Stenberg

Jag är en tjej född 92 som under vintern 13/14 kommer att jobba som guide/reseledare på någon av Fritidsresors destinationer. I min blogg kommer ni kunna följa mig i min vardag med allt vad det innebär.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela